Je kunt je uitvaart invullen zoals jij dat wilt. Het is immers jouw afscheid en jij bepaalt hoe jij deze mag vormgeven. Ben je gek op een landelijke stijl, ga je stralen van de geur van vers gemaaid gras en krijg je een grote glimlach op je gezicht van bloemen en fruit uit eigen tuin? Hoe mooi is het om deze passie dan te verwerken in de crematie of begrafenis en te gaan voor een landelijke uitvaart? Wij praten je bij.
Landelijke uitvaart past bij diverse doelgroepen
Een landelijke uitvaart past perfect bij mensen die zich graag in de vrije natuur begeven. Of wat dacht je van mensen die op het platteland wonen en hier al hun lief en leed gedeeld hebben? Of van mensen die hun hele leven in de agrarische sector werkzaam zijn geweest?
Rouwkaart in landelijke stijl
Om dit thema vanaf het begin goed in te zetten, kun je er voor kiezen om de rouwkaart te voorzien van een landelijk 'sausje'. Doe dit bijvoorbeeld door op de voorkant van de rouwkaart een landelijke tekening te zetten, of plaats een foto van de persoon in kwestie met landelijke elementen eromheen. Onze tip: vraag het bedrijf dat de rouwkaarten maakt eens om advies, zij kunnen je zeker weten een aantal fijne tips meegeven.
Paard en wagen als vervoer
Paard en wagen als rouwvervoer past heel goed in het plaatje van de landelijke uitvaart. Je kunt de landelijke stijl ook doortrekken in de volgwagens, door deze te vervangen door huifkarren bijvoorbeeld.
Fruit en bloemen als decoratie
Een uitvaart gaat hand in hand met bloemen. Ga je voor een landelijke uitvaart, dan kun je er eens aan denken om een deel van de bloemen te vervangen door fruit. Bananen, appels en druiven: eigenlijk alles is goed. Naast het feit dat dit een unieke vorm van decoreren is, straalt het ook nog eens heel veel kleur en frisheid uit. En laten we eerlijk zijn: een uitvaart hoeft anno 2017 echt niet meer all black te zijn.
Catering met natuur- en streekproducten
Bij een landelijke uitvaart staat de catering in het teken van natuurlijke en verse producten. Mooie salades, vers fruit en heerlijke producten uit de streek: de mogelijkheden zijn eindeloos. Serveer de producten op grote, houten tafels in mooie, grove schalen en potten voor een perfecte final touch. Cateringinspiratie nodig? Bekijk dan eens ons artikel 'Gezonde hapjes voor na de uitvaart'.
Een landelijke locatie
Ga je voor een landelijke uitvaart, dan is het 't allermooiste om de uitvaart ook op een landelijke locatie te organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oude boerderij? Of een mooi landhuis? En als het mooi weer is kun je er ook voor kiezen om de uitvaart buiten te houden. Eén ding is zeker: door voor een landelijke uitvaartlocatie te gaan, zullen alle gasten weer even één worden met de natuur. En dat is nou precies wat je neer wilt zetten.
Begrafenis op een natuurbegraafplaats
Wil je deze landelijke stijl echt van A tot Z doorvoeren? Misschien wil je dan wel begraven worden op een natuurbegraafplaats. Er zijn ook natuurbegraafplaatsen waar je urnen kunt begraven. Dus zowel bij een begrafenis als bij een crematie is dit mogelijk.
Een ecologische grafkist
Je kunt je oog laten vallen op een ecologische grafkist om dit landelijke thema nog verder door te voeren in het geheel. Ook mooi: een ruwe, ongeschaafde kist bekleed met stro. Is ecologisch leven helemaal jouw ding? Dan kun je ook gaan voor een ecologische uitvaart all the way.
As uitstrooien op een weiland of park
Is er sprake van een crematie? En wil je (een deel van) de as uitstrooien? Denk eens aan een mooi weiland voor de uitstrooiing van de as. Of dat ene park, waar jullie altijd zo fijn gingen picknicken. Vraag wel eerst altijd bij de eigenaar van de grond om toestemming.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.