Je hebt het eerder al kunnen lezen dat er veel bijzondere bestemmingen zijn voor as. Maar wist je dat je met de as van je dierbare ook een tatoeage kunt laten zetten? Zo weet je zeker dat je hem of haar altijd met je meedraagt. Hoe een tatoeage met as in zijn werking gaat? Lees en leer.
Hoe werkt het?
Allereerst zal de tatoeëerder de as verhitten, zodat deze zo schoon mogelijk is. Vaak wordt de as daarna ook nog even door een zeef gehaald. De as zal vervolgens gemengd worden met de inkt. Hiermee zal uiteindelijk de tatoeage gezet worden. Omdat het best een proces is, zal er wel een paar dagen overheen gaan voordat je de tatoeage met as daadwerkelijk kunt laten zetten. Maak je overigens geen zorgen over de as die overblijft. De tatoeëerder gebruikt over het algemeen in totaal ongeveer één kubieke centimeter aan as. Zo heb je nog genoeg over om bijvoorbeeld uit te strooien of te bewaren in een urn.
De kosten
De kosten van een dergelijk kunstwerkje zijn moeilijk in te schatten. Dit hangt af van een aantal factoren:
- Grootte
- De kleur(en)
- Plaats
- De prijzen die de tatoeëerder hanteert
Neem dus altijd eerst je wensen door en kijk welke kosten daaraan verbonden zijn.
Let op: een tatoeage met as is niet geheel zonder risico's...
Ondanks dat het een heel mooi en persoonlijk gebaar is, willen we je wel wijzen op de risico's die hieraan vastkleven. Tatoeagepigment moet officieel namelijk volledig steriel zijn. De as van iemand die overleden is, is simpelweg niet 100% steriel. Dat is ook de reden dat de tatoeëerder het van te voren nog even goed verhit. Ook kan het zo zijn dat as zware metalen bevat. Dit houdt in dat er kankerverwekkende stoffen in zouden kunnen zitten. Voordat je een tatoeage met as van je geliefde laat zetten, zul je dan ook altijd een contract moeten tekenen. Hierin staat dat je zelf aansprakelijk bent, mocht het misgaan. Ken jij iemand met een tatoeage met as van een dierbare? Of zit je er zelf aan te denken? Een reactie onder dit artikel is altijd welkom!
Reacties (30)